• Srpski
  • English
  • Magyar

Tende raznih oblika i veličine, proizvodi od akrilnog platna

Luna cerade

  Sa samim početkom nove sezone tendi i drugih sistema zaštite od sunca, kao i prozvoda od akrilnog platna, otvaramo još jednu temu gde ćemo se potruditi da prezentujemo deo naših proizvoda i uopšte naših radova.

Ovo je jedna od najzastupljenijih grupa naših proizvoda i zaista je teško prezentovati ih sve, ili barem približno sve. Široko posmatrano, sistemi zaštite od sunca su grupa proizvoda kojima je osnov akrilno platno. Naravno,  sistemi ili proizvodi za zaštitu od sunca mogu biti i od PVC ceradnog platna-cerade, koje ćemo takođe delom obuhvatiti, kao i neki drugi proizvodi, od ostalih materijala, kojih sigurno ima na tržištu, ali oni ili nisu dovoljno zastupljeni, ili ne pripadaju grupi proizvoda našeg brenda-Luna cerade.

 


 

Maj, 2016.

Fiksne tende,

  Još jedan primer fiksne tende koja je izrađena, posebno za namenu za jedan lokal-kafić. Tenda je sa nosećim čeličnim stubovima, dok su lukovi tende od aluminijuma. Tri spojena luka, su činila krovnu konstrukciju tende. Između lukova, izrađeni su odvodi za atmosferske vode. Lukovi su presvučeni ceradom. PVC cerada od 600g/m2. proizvođać  "Mehler" Nemačka. Na ukrasnim karnerima tende, urađeno je i brendiranje.

 

       Fiksne tende             Tende za kafiće


April, 2016.

  Tende sa takozvanom fiksnom nosećom konstrukciom, obično se izradjuju sa PVC ceradom baš za tu namenu. Naime, radi se o ceradi, čija je gramaža 600g/m2. Dosta je elastičnija, pa i lakša od klasičnih kamionskih cerada. Samim tim, njeno postavljanje je mnogo lakše i zatezanjem platna-cerade, dobija se jedna lepa struktura platna-cerade koja može da isprati svaki oblik. Naravno, cerada je otporna na sve vremenske prilike u temperaturnom opsegu od -40 do +80C.  Poseban UV zaštitni sloj je čini dugotrajnom usled uticaja sunčevih zraka. Naravno, vodo otporna je, a paro propusna. Takve tende se u glavnom, kako ih  i sam naziv definiše, fiksno postavljaju na zid i nije ih moguće, namotavati ili na bilo koji način pomerati.  Usled sve masovnije primene tendi sa akrilnim platnom, a takve tende se mogu namotavati-skupljati i širiti po potrebi i služe u glavnom za zaštitu od sunca, Fiksne tende su našle svoju primenu u zaštiti od kiše i snega. Naravno, zaštita od sunca je i dalje prisutna. na slikama je prikazan jedan primer postavljanja cerade na čeličnoj konstrukciji tende, koja će se potom fiksirati na zid. Na drugoj slici, prikazana je takozvana tunel tenda, ili nadstrešnica koja je u ovom slučaju imal ulogu zaštite ulaza u kuću od atmosferskih padavina.

       Zamena cerade na tendi          Nadstrešnice

 


April, 2016.

  Prilokom ugvaranja izrade letnje bašte za jedan lep lokal-kafić, naišli smo na jedan, za nas tada veoma neobičan zahtev.  Kasnije, tokom samog procesa izrade konstrukcije i montaže PVC platna, ispostavilo se da je sam zahtev veoma interesantan, za nas jedan novi izazov. Najvažnije od svega, klijent je bio zadovoljan, a mi smo ispunili sve zahteve.

Naime, radilo se o tome da  drvo bagrema, se ne sme  ukloniti (ipak ispravna odluka lokalnih vlasti), pa se jednostavno moralo "uklopiti" u konstrukciju letnje bašte. Naši bravari, uradili su odličan posao, a platno je potom takodje profesionalno postavljeno. Stablo je sačuvano, a tokom perioda, krošnja se još više razlistala, te je i te kako  imala doprinos u prijatnoj hladovini letnje bašte :)  PVC platno- cerada, je Mehler, 600g/m2 B1 (tesko zapaljivo, samogasivo). Cerada koja se upravo i koristi za izradu fiksnih tendi, letnjih bašti i tunela.  Cena cerade je povoljna, cerada je dukotrajna i na ovaj tip cerade dajemo garanciju od 10god.

 

         Tende za kafice           letnje bašte


April, 2016.

Ovde je prikazan savršen primer dvorišnog paviljona ili letnjikovca sa konstrukcijom od čelika i krovnim prekrivačem ili tendom od akrilnog impregniranog  platna.  Ovakvi paviljoni pružaju sjajnu zaštitu od sunca, a odmor u hladovini koju "pravi" akrilno platno je veoma ugodan. Na čeličnu konstrukciju, postavljeno je sašiveno akrilno platno, koje je namontirano na način da može biti montažno-demontažnog tipa. Odnosno, nakon završetka letnje sezone, platno se veoma lako demontira, očisti od prašine i odloži se do narednog proleća.

Akrilna platna paviljoni i tende