• Srpski
  • English
  • Magyar

Prekrivači za bazene

7 posts / 0 new
Last post
Luna cerade
Prekrivači za bazene

Otvaramo jos jednu zanimljivu temu na nasem forumu. Odnosi se na nas proizvod:  zimski prekrivači za bazene. Ovaj proizvod  u poslednje vreme, a sada je svakako i sezona za to, postaje sve popoularniji i sve više klijenata koji imaju bazen u svom dvorištu, vikendici, postaju i naši korisnici, tj odlučuju se da kupe od nas kompletan prekrivač, koji se u glavnom radi po meri. 

Ovde mozete ostavljati svoj komentar, postavljati pitanja, bilo da ste već  korisnici zimskog prekrivača za bazen, ili tek planirate...

Luna cerade
novosadjanin
Prekrivači za bazene

Postovani,

Imam bazen ovalnog oblika i zanima me zimski prekrivac sa alu cevima. Da li je moguce takvu vrstu prekrivaca postavini na ovalni bazen?

Takodje, tokom zime, da li je potrebno da se sa zimskog prekrivaca cisti sneg?

Pozdrav!

novosadjanin
auto_luna
Prekrivači zabazene

Poštovani,

Bez obzira što je Vaš bazen ovalnog oblika ili u obliku elipse, moze se preko njega postaviti zimski prekrivač sa alu cevima. Naravno,  prekrivač će biti pravougaonog oblika, pa će samo na čeonim delovima alu cevi prelaziti van rubnog kamena. Preostalom dužinom bazena, cevi prate rubni kamen, odnosno ne prelaze spoljnu ivicu rubnog kamena.

Što se tiče snega, svakako da je poželjno očistiti sneg,naročito ako je napadao u većim količinama.

Luna cerade
Miroslav
Prekrivač za bazen

Dobro jutro,

molim Vas, interesuje me da li se nakon postavljanja zimskog prekrivača, stvaraju alge u bazenu?  Pošto ćemo vodu iz bazena ispustiti do nivoa ispod skimera. Da li cerada od koje je napravljen zimski prekrivač za bazene propušta svetlost i da li sprečava stvaranje algi?

molim za vas odgovor. Hvala!

Miroslav
auto_luna
Prekrivač za bazen

Poštovani Miroslave,

Svakako da se zimskim prekrivačem smanjuje mogućnost stvaranja algi u vodi i po unutrašnjim stranama bazena. Prodor svetlosti kroz klasičnu 680g/m2  je blokiran procentualno iskazano od nekih 60 do 70%. Ako bi koristili 900g/mv ceradu, onda i još više. Svakako, ulogu igra i boja cerade. Nije isto kada koristite belu. svetlo sivu ili bež , ili pak tamnije boje, plava, tamno siva itd.  Takodje, za zimske prekrivače za bazene smo koristili i block aut cerade, koje 100% zaustavljaju prodor svetlosti i UV zraka. Takva cerada je i odličan termoizolator. 

Imamo i komentare korisnika naših proizvoda, gde su konstatovali da su i sa klasičnom ceradom sprečili razvoj algi.

Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Luna cerade
Miroslav
Prekrivač za bazen

Poštovani,

Imam ceradu kojom prekrivam bazen preko zime. Tu ceradu rasirim po vodi bazena i ona prelazi i preko rubnog kamena. Mislim da je to plivajući zimski prekrivač.

ono što me zanima jeste, da li je moguće da iskoristimo tu postojeću ceradu i da Vi izvršite prepravke i dorade, kako bismo dobili ceradu sa alu podkonstrukcijom?

hvala!

Tomica
auto_luna
Prekrivač za bazen

Poštovani,

Mislim da bi takav prekrivač koji sada posedujete, prvo trebalo detaljno pregledati i utvrditi da li postojece ceradno platno po svojim tehničkim karakteristikama odgovara  budućoj nameni. Ceradna platna koja mi koristimo za izradu zimskih prekrivača za bazene, su odredjene gramaže i posebnog kvaliteta, proizvedena samo od renomiranih proizvodjača.

Dakle, naš stav bi generalno bio da je ipak bolje da se prekrivač uradi od novog ceradnog platna. Za takav zimski prekrivač mi dajemo i odredjene garancije. Ako bi pri izradi koristili polovno platno, ne bismo bili u mogućnosti da damo garanciju za takav zimski prekrivač.

Srdačan pozdrav!

Luna cerade