• Srpski
  • English
  • Magyar

Providna folija

7 posts / 0 new
Last post
Luna cerade
Providna folija

Tema providna folija, sluzi za razmenjivanje iskustava, postavljanje Vasih pitanja, odgovora, razmenu misljenja a sve o temi providna folija, koja sluzi za zatvaranje raznih objekata, kao sto su zimske i letnje baste, terase, verande, letnjikovci, splavovi, ugostiteljski objekti i svi drugi objekti koje zelite da zastitite od vetra, kise, snega i mraza...

Luna cerade
Ivona
providna folija

Postovani,

imam jedno pitanje, providnu foliju vase preduzece mi je ugradilo na mojoj terasi jos 2017god. Nakon dve zime i koriscenja volela bih detaljno da operem providnu foliju. Da li je to moguce i kako se uopste odzava providna folija za terase?cDa li se rajsferslusi mogu prati i da li se nekim sredstvom odrzavaju ili podmazuju.

Ivona
Luna cerade
Providna folija

Poštovana Ivona,

naravno da se providna folija moze prati i odrzavati. Predlazemo da to bude neko ne toliko agresivno sredstvo za čišćenje stvari i prozora u domaćinstvu. Naša preporuka je da profidnu foliju operete mlakom vodom i tečnim sapunom za ruke, ili tecnim sredstvom za pranje sudova. Prilikom pranja, nikako ne koristiti sundjere sa žicom ili neki grub materijal. Nasa preporuka je da za providnu foliju koristite viledu, a nakon pranja da je presusite obicnom pamucnom krpom ili nekom "magicnom" krpom. Što se tiče rajsferšlusa, njih takodje možete oprati, što i jeste naša preporuka. Sigurno se do sada nakupilo prašine i druge prljavštine što otežava zatvaranje rajsferslusa.  Očišćen i opran rajsferšlus poželjno je poprskati i na taj način podmazati silikon sprejom. Sve ovo možete uraditi, a da providnu foliju ne skidate, tj ne demontirate.

Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Pozdrav!

Luna cerade
Ignjat
Providna folija

Pozdrav za tim majstora iz Luna cerade :)

imam jedno pitanje za vas. Zainteresovani smo za ugradnju providne folije na letnjikovcu.  Letnjikovac je ozidan opekom, a krov je od šindre. Planiramo da zatvorimo sve 4 strane.  Pitanje je, da li se providna folija za zatvaranje terasa, moze montirati direktno na zidove, tj da se utipla u ciglu, ili je potrebno postavljanje neke podkonstrukcije, ramovi i slično?

Pozdrav!

Ignjat
Luna cerade
Providna folija

Postovani Ignjat,

Providnu foliju za zatvaranje letnjikovca ili terasa, najbolje je montirati na takozvanu podkonstrukciju koja se utipla u zid, beton ili opeku. To najpre moze biti konstrukcija od čeličnih kutijastih cevi 30 x 30mm ili drvene štafle 80 x 50mm, a u nekim slučajevima,mogu biti i drvene letvice 50 x 30mm. Materijal od koje je uradjena podkonstrukcija ili bolje rečeno ramovi, diktira pre svega vrsta materijala od koje je uradjen sam objekat gde se montira providna folija. Tamo gde je osnovna konstrukcija od metala, svakako da necemo postavljati drvene štafle i obratno.

Nakon što se postave adekvatni ramovi, tek tada se pristupa montazi providne folije na letnjikovcu.

Srdačan pozdrav i hvala Vam na javljanju.

Mozete nas kontaktirati u bilo koje vreme, kako bi naši majstori izašli na lice mesta i sve detalje precizirali sa vama.

https://lunacerade.rs/proizvodi/pvc-providne-folije-za-terase

Luna cerade
redline
Providna folija

Pozdrav,

Imam terasu koju bih hteo da zatvorim sa providnom folijom. Ukupno ima 5 polja da se zatvore.Tri frontalna i dva bočna. Tu imam odredjenu problematiku koju bih sa Vama hteo da resim. Tokom nekih desetak godina, nadogradjivao sam terasu, tako da sada imam delove terase od drvenih stubova, koji su opet razlicitih sirina, recimo 10 cm tri stuba. Tu su zatim i štafle 8 x 5cm. A opet, nadogradjena je i čelična ograda, tj i vertikalni stubovi od profilnih cevi 50 x 50. Truga problematika je, sto su dva bocna dela ukoso. desna visina je 258 a leva 230, zbog pada krova, dok je kod drugog bocnog dela  leva visina 261cm  a desna 230.

Nazalost, nije sve  u vinkli, ali ostatak vikendice je lepo sredjen, kao i sama vikendica, pa bidsmo terasu da zastitimo i nadam se ukrasimo sa providnom folijom.

Nadan se brzom odgovoru.

Pozdrav!

Damir
auto_luna
Providna folija

Postovani Damire,

Pre svega Vam savetujemo da nas kontaktirate i da potom nasi majstori izadju na lice mesta i pogledaju terasu. Ili da je fotografisete i posaljete na nas mejl ili viber. Ovako, kako ste opisali, mislim da nije problem da se postavi providna folija. Jeste problem što, kako kažete, mere nisu u vinkli, ali sve se to moze rešiti. Baš kao i polja lija je jedna strana viša od druge. Na takvim poljima savetujemo ugradnju providne folije bez mehanizma.  

Na kraju, sasvim smo ubedjeni da ce providna folija ukrasiti Vašu terasu i vikendicu :)

Pozdrav!

Luna cerade