CERADE za kamione i drugi proizvodi od cerada
Luna Cerade

CERADE za kamione i drugi proizvodi od cerada

CERADE za kamione i drugi proizvodi od cerada

CERADE za kamione i drugi proizvodi od cerada

Oktobar, 2017.

Za nekoliko naših velikih i poznatih klijenata , vršimo i izradu cerada za kamione koji vrše prevoz rasutog tereta. Tako zvani rinfuz kamioni, ili kiper kamioni. Zakonom o saobraaju, predviđena je obaveza, da kada se vrši transport takvog tereta, teret ili roba, mora biti pokivena ceradom i na taj način obezbeđena od eventualnog rasipanja i naravno kvašenja ili prljanja. To se naročito odnosi na kamione koji prevoze pšenicu, kukuruz i druge ratarske proizvode gde nije poželjno kvađenje robe. Takođe, prilikom izvoza ratarskih proizvoda i njihovog carinjenja, cerada mora imati i carinsku sajlu i provlakače za carinsku sajlu, kako bi se kompletna roba mogla blombirati.

Cerade za kamione koji služe za prevoz rasute robe, izrađuju se od cerada gramaže 680g/m2 kao i od cerada 900g/m2. Ovo zavisi od veličine kamiona, tj same zapremine tovarnog sanduka. Cerada se namotava na osovinu, koja slobodno pada preko boka sanduka kamiona. Osovina može biti čelična ili od aluminijuma. Osovina, koja je fiksirana za ceradu i nalazi se u tako zvanom džepu cerade je zanitovana za ceradu ili se na samoj osovini nalazi žljeb kroz koji prolazi keder koji je mašinskim putem "zavaren" za ceradu i na takav način je osovina "zakaćena" za ostatak cerade. Sama osovina se potom, zatezačima-španerima zateže i na taj način se cerada koja je sada raširena preko rasutog tereta obezbeđuje i sprečava prosipanje i kvašenje tereta. Prednja i zadnja strana cerade je pomoću elastičnog užeta-gume, pričvršćena za stranice kamiona.

Cerade za kiper kamione Cerade za rinfuzere


Septembar, 2017.

Uvek nam je posebno zadovoljstvo kada smo u prilici da uradimo kompletnu ceradu zajedno sa krovom za poluprikolicu tautlainer ili "trostrani rol". Reč je o poluprikolicama, čije su bočne stranice odvojena celina u odnosu na krov. Odnosno, bočne cerade su postavljene na šine i pomoću rol točkića se otvaraju-klizeći po šinama celom dužinom poluprikolice. Krov, kao zasebna celina, otvara se odvojeno od stranica i omogućava utovar tovara kroz otvoreni krov.

Bočne cerade na ovom tipu poluprikolica se izradjuju od 900-gramske (900g/m2) cerade. Vertikalno po ceradi se dodatno navaruju gurtne koje su neposredna veza izmedju rol točkića u gornjem delu cerade i zatezača-španera u donjem delu cerade pomoću kojih je cerada zategnuta, tako reći po vertikali. Gurtne se navaruju i horizontalno. Važno je napomenuti da su gurtne atestirane i pored uloge da zatežu ceradu imaju prvenstvenu ulogu da obezbede robu koja se nalazi u poluprikolici. Bočno na krajevima cerada se nalaze aluminijumski profili, na koje je pričvršćena cerada pomoću kedera. Na aluminijumske profile cerada se "namotava" pomoću reduktora i na taj način se zateže po horizontali. Ovako uradjena cerada, zategnuta, izgleda prelepo, naročito kada se ukrasi i brendiranjem, u ovom slučaju PVC farbom koja se nanosi preko šablona, odnosno šablon folije. Bočne cerade smo izradili od cerade proizvodjača Mehler Nemačka.

Luna cerade, na ovaj način i tip izradjene cerade daje garanciju od 10godina!

Izrada Cerada Cerade

 


Avgust, 2017.

Sjajan primer izrade arnjeva po posebnoj kupčevoj želji. Kupac je izrazio želju da prednji deo arnjeva na auto prikolici bude posebno uradjen, kako bi prilikom vožnje imao što manji otpor vazduha. Pre svega, jer je auto koje vuče prikolicu, niže od same auto prikolice. Samim tim i sama izrada cerade je zahtevnija sa više ukrajanja. Na kraju, sve je uradjeno kako treba. Kupac je prezadovoljan uradjenim arnjevima, a posebno kako je na sve to uklopljena i cerada. Kupac je takodje, posebno zadovoljan cenom cerade, kao i cenom za arnjeve.

Izrada arnjeva za auto prikolicu Auto prikolice


Juli, 2016.

Ovde je prikazan jedan primer cerade za vozila sa posebnom ili specifičnom namenom. Reč je o vozilu-kamionu za transport stakla. Arnjevi su bez stranica, a bočni,vertikalni stubovi su ukoso postavljeni. Sa krovom koji je posebna celina i koji je uži od tovarnog prostora.

Cerada je uradjena od platna čija je gramaža 900g/m2. proizvodjač Mehler Nemačka. Takodje, uradjeno je i brendiranje dve bočne stranice cerade. Krov je izradjen od cerade 680g/m2 istog proizvodjača. Krov je nepomičan, fiksno namontiran, nitovan sa sve četiri strane.

 

Cerade


Juni, 2016.

Ovom prilikom je za jednog našeg velikog, dugogodišnjeg kupca, uradjena cerada za poluprikolicu "komercijal" sa stranicama. Ove cerade nisu izradjene po principu "trostranog roll sistema" Već je cerada iz jednog dela, odnosno sve četiri stranice sa krovom od cerade, čine jednu celinu. Cerade za ovaj tip kamiona-poluprikolice se izradjuju od ceradnog platna 680g/m2 a proizvodjač ceradnog platna je "Mehler" Nemačka. Kao što se vidi, uradjeno je i brendiranje bočnih stranica cerade. Štampa je uradjena sa PVC farbom proizvodjač "Argon" Francuska. Farba se ručno nanosi preko, katerom izrezane šablon folije koja se transfer folijom prenese na ceradu. Nakon sušenja PVC farbe, uklanja se šablon folija i natpis postaje vidljiv kao krajnji produkt brendiranja. Na ovaj način, postojanost nanešene boje je veoma dugotrajna. Garanciju na ovakav vid brendiranja, Luna cerade daju u trajanju od 7god.

Luna cerade Izrada cerada za poluprikolice-šlrpere Luna cerade Izrada cerada za poluprikolice-šlrpere


Mart, 2016.

Ovo je bila jedna veoma specifična izrada roll bočne cerade. Naime, kupac je u sopstvenoj reziji, u svojojradionici vrsio prepravku sanduka i arnjeva na kamionu. Dakle, sve je bilo van uobičajenih standarda, ali na sreću, uradjeno kvalitetno. Na takav način urdjena konstrukcija kamiona, od nas je zahtevala improvizaciju, bukvalno pri svakom koraku izrade cerade za kamion. Počev od roll točkića za bočne cerade, koji nisu imali montiranu šinu, već "šlicovanu cev" gde smo bili prinudjeni da pravimo roll točkiće za cerade, od roll točkića za klizne kapije... Dakle preravke na svakom koraku... Ipak, naši majstori iz Luna cerade su uspešno prevazišli i ovaj izazov :) Kupac je na kraju bio zadovoljan, a mi malo više umorni :)))

 

Cerade za kamione cerade za kamione

 


Februar, 2016.

Primer cerade za poluprikolicu. Standardna cerada gde su bočne stranice i krov iedna celina. Cerada je izradjena od platna 680g/m2 proizvodjač "Mehler" Nemačka.

Garancija na ovu vrstu cerade je 5 godina.

Kamionske cerade za poluprikolice_šlepere Kamionske cerade za poluprikolice_šlepere

 


Decembar, 2016.

Izrada cerade za auto prikolici sa brendiranjem. Brendiranje je uradjeno digitalnom štampom velikog formata. Za ovu auto prikolicu, uradjena je i nadogradnja arnjevima. Arnjevi su čelični.

Cerada za auto prikolicu sa nadogradnjom arnjeva i brendiranjem


Novembar, 2016.

Ovo je primer jedne cerade za klasičan kamion. Uradjena je digitalna stampa velikog formata. Pripremu je dostavio kupac. Cerada je uradjena od materijala brend "Mehler" Nemačka. 680g/m2. Zadnja stranica na ceradi kamiona nije brendirana, već je uradjena u standardnoj boji cerade.

kamionska cerada za standardni tip kamiona

KOMENTARI (0)
Vaš komentar
img
Šta su ljudi rekli o nama

Sjajna kompanija vrhunski proizvodi

Luna Cerade
Iskustva

“Odlicna saradnja korektna cena i sve u roku po dogovoru bravo !!!”

img
Zoran Buljic
Google Review

“Kamionska cerada isporucena u rekordnom roku. U milimetar tacna mera. Kvalitet za sada odlican! Takodje odlicna stampa na ceradi.”

img
Dušan Jotić
Google Review

“Zadovoljna sam uslugom, kvalitetom materijala i odnosom osoblja prema musteriji. Moja preporuka!!!”

img
Ljiljana Milovanovic
Google Review
bg

Kontaktirajte nas za više informacija

Kontakt

Luna Cerade d.o.o. Novi Sad je nastavila tradiciju najvećeg preduzeća za izradu proizvoda od ceradnog platna na prostorima bivše SFRJ, UŽAR OPREMA Novi Sad. Tradiciju i iskustvo koje se nadograđivalo preko 70 godina sada želimo da unapredimo i prilagodimo modernim zahtevima tržišta. Dakle u našim rukama se nalazi znanje, sedamdesetogodišnje iskustvo i ogromna želja da se sve to uskladi i objedini kroz kvalitet proizvoda i usluga koje želimo da ponudimo našim klijentima...

Kontakt
Kontakt info

Lokacija: Milana Janića 29, Novi Sad, Srbija

Telefoni: +381 65 888 5530 +381 63 872 0809

Email: info@lunacerade.rs

Radno vreme: Pon-pet: 8:00 AM - 4:00 PM

docxfilePDF