• Srpski
  • English
  • Magyar

Kamionske cerade

KAMIONI SA SISTEMIMA CERADA TROSTRANI ROL ILI TAUTLINER

KAMIONI SA SISTEMIMA TROSTRANI ROL ILI TAUTLINER

Trostrani rol ili Tautliner sistemi su danas najčešći sistem cerada na poluprikolicama jer omogućavaju vrlo jednostavno i praktično otvaranje i zatvaranje bočnih strana cerada i krovova. To su cerade s kliznim bočnim stranama kod vozila čije su poluprikolice bez alu stranica. Cerada je trodelna, bočne strane su odvojene, tj nezavisne od krovnog dela cerade. Krov je takodje pomični. Na bočnim stranama cerada,  uvarene su gurtne po dužini i visini, a u donjem delu cerade su ugrađeni natezači tj španeri koji mogu biti direkt natezači ili natezači s gurtnama. U gornjem delu cerade, naspram zatezača ugradjuju se roll točkići kojima je cerada “zakačena” za profil tj šinu pomoću koje se cela bočna strana cerade može vrlo lako pomerati levo ili desno.

Krovni deo cerade pojačan je na svim mestima gde se oslanja na poprečne arnjeve i uzdužnom konstrukcijom. Krovni deo cerade bočno se šrafi ili nituje na arnjeve, a sa unutrašnje strane učvršćen je sa posebnim kaiščićima na poprečne profile, odnosno arnjeve. Ovakve cerade  izradjujemo od POLYMAR PVC ceradnog platna, čija je gramaža 900g/m2, proizvodjača MEHLER Nemačka.

Takodje, trostrani rol sistem može biti i na poluprikolicama koje imaju alu stranice. Tada se u donjem delu, umesto zatezača koristi klasičan sistem sa provodnicima, pocinkovanim čeličnim ringlama i plastificiranom carinskom sajlom.

 Zašto cerade za kamione sa sistemima cerada trostrani rol ili tautliner?

Pre svega, prevoz tereta ovakvim kamionima, sa sistemima cerade trostrani rol je do sada najsigurniji način transporta robe kamionima sa ceradom. Pored sigurnosti robe, odlikuje se i veoma praktičnim otvaranjem i zatvaranjem cerade kao i mogućnost utovara robe bočno ili kroz otvoreni krov poluprikolice, koji se takođe izrađuje od cerade. Sigurnost transporta robe, pored činjenice da su bočne stranice izrađene od cerade čija je gramaža 900g/m2, ogleda se i u navarenim sigurnosnim TIR trakama širine 50mm ili tako zvanim gurtnama koje se, kako smo i opisali navaruju uzdužno na razmaku od 55 do 70cm kao i po dužini cerade, obično u 3 do 4 reda. Ove TIR trake poseduju certifikat o ospitivanju izdržljivosti. Takođe, sa spoljne strane cerade, nalaze se zatezači-španeri koji dodatno zatežu TIR trake i samu ceradu. Sve ovo u celini, daje jedan veoma kompaktan, izdržljiv i pouzdan način zaštite transporta robe u kamionima sa sistemima cerada trostrani rol ili tautliner.

Pored gore navedenih detalja, sistemi cerada trostrani rol ili tautliner, mogu imati izrađen i "Anti vandal" ili "Stop Vandal" sistem na unutrašnjost bočnih cerada. Radi se o posebnim trakama, koje u sebi imaju integrisanu sajlu koje se navaruju na bočne strane cerada i samim tim sprečavaju ili otežavaju nasilno provaljivanje cerada oštrim predmetima.

 

KLASIČNE KAMIONSKE CERADE

KLASIČNE KAMIONSKE CERADE

Ovaj model kamionskih cerada najčešće je zastupljen na našim putevima. Klasična kamionska cerada zadovoljava sve evropske propise za međunarodni prevoz. Bočne strane cerade, krovni deo, kao i prednja i zadnja strana čine jednu celinu. Svi delovi cerade su maksimalno pojačani na svim mestima gde se cerada naslanja, tj naleže na arnjeve i konstrukciju.

Ovakve cerade se izradjuju od POLYMAR PVC ceradnog platna, čija je gramaža 680g/m2, proizvodjača MEHLER Nemačka.

 

KAMIONSKE CERADE NA KAMIONIMA NA KOJIMA JE IZVRŠENA NADOGRADNJA ARNJEVA

KAMIONSKE CERADE NA KAMIONIMA NA KOJIMA JE IZVRŠENA NADOGRADNJA ARNJEVA

Ovakve kamionske cerade se u glavnom rade po veoma sličnom sistemu kao što je trostrani rol, osim što je osnovna razlika u tome šro je krovni deo fiksni, dok su bočni delovi cerade pokretni sa rol točkićima, a u donjem delu je kačenje po principu provodnika i carinske plastificirane sajle.

Ovakve cerade se izradjuju od POLYMAR PVC ceradnog platna, čija je gramaža 680g/m2, proizvodjača MEHLER Nemačka.

 

CERADE ZA KIPER KAMIONE

CERADE ZA KIPER KAMIONE

S obzirom na različite sisteme i dimenzije kipera, pokrivače od cerade za rasuti teret izrađujemo od PVC cerade čije je platno  680g/m2 ili 900 g/m2. Najčešći sistem cerada je sistem bočnog namotavanja pokrivača pomoću alu letve ili osovine-oklagije. U ponudi su nosači za alu letve i španeri sa gurtnama. Takođe i elastična užad fi8mm.

 

CERADE ZA AUTOPRIKOLICE

CERADE ZA AUTOPRIKOLICE

Cerade za auto prikolice se izrađuju po istom postupku kako i kod većih i srednjih kamiona. Cerade za auto prikolice pojačane su na svim mestima gde dolazi do kontakta sa arnjevima i konstrukcijom. Ovakve cerade se izradjuju od POLYMAR PVC ceradnog platna, čija je gramaža 680g/m2, proizvodjača MEHLER Nemačka.

Zanimljivi video:

Luna cerade-izrada cerada za kamione

 

 

Varenje anti vandal traka na bočne stranice cerada

Blogger-Luna cerade proizvodi

Teme:

Kamionske cerade; Cerade; Cerade za kamione; Izrada cerada; Cerade za poluprikolice; Cerade za prikolice; Cerade za poluprikolice bez stranica; Cerade za mega poluprikolice; Zamena krova na poluprikolici; Cerade za šlepere; Cerada za kipere;